Ταμπού συναισθημάτων – Επιτραπέζιο παιχνίδι για εκτύπωση

Στο επισυναπτόμενο αρχείο που θα βρείτε παρακάτω, θα μπορέσετε να εκτυπώσετε συναισθήματα και συναισθηματικές καταστάσεις, τα οποία μπορείτε να κόψετε και να τα χρησιμοποιήσετε για να παίξετε το “Ταμπού των συναισθημάτων”.

 

Το παιχνίδι παίζεται ομαδικά και ακολουθεί τους κανονισμούς του κλασικού ταμπού, με μόνη διαφορά ότι ο μαθητής που περιγράφει οφείλει να χρησιμοποιεί μόνο λέξεις που περιγράφουν το συναίσθημα ή την κατάσταση, αποφεύγοντας παράγωγες λέξεις. Πιο αναλυτικά…

  • Οι παίκτες χωρίζονται σε ομάδες ίσου αριθμού ατόμων.

  • Σε κάθε γύρο, κάθε ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο οποίο επιχειρεί να βρει όσες περισσότερες λέξεις γίνεται. Τον ρόλο του ατόμου που περιγράφει τη λέξη στους συμπαίκτες του τον παίρνουν οι παίκτες εναλλάξ. Εδώ μπορείτε να επιλέγετε εσείς τον πιο ήσυχο μαθητή (εάν χρησιμοποιήσετε το παιχνίδι μέσα στην τάξη).

  • Κάθε λέξη που κερδίζεται αποτελεί έναν πόντο για την ομάδα.

  • Για να θεωρείται ότι η λέξη βρέθηκε όμως θα πρέπει αυτός που περιγράφει να μη χρησιμοποιήσει παράγωγες λέξεις, όχι μορφασμούς ή κινήσεις.

  • Αν δεν τηρήθηκε κάποιο από τα παραπάνω τότε ο πόντος δεν προστίθεται.

  • Κάθε φορά που μαντεύεται μία λέξη τότε οι παίκτες προχωρούν στην επόμενη περιγραφή μέχρι να τελειώσει ο χρόνος. Αν ωστόσο μία λέξη θεωρηθεί δύσκολη από αυτόν που περιγράφει ή αυτούς που μαντεύουν μπορούν να “πάνε πάσο” και να προχωρήσει η περιγραφή σε μία επόμενη λέξη χωρίς απαραίτητα να βρέθηκε η προηγούμενη.

  • Όταν ο χρόνος τελειώσει προστίθενται οι πόντοι που μαζεύτηκαν στο συγκεκριμένο γύρο και έρχεται η σειρά της επόμενης ομάδας.

 

Το παιχνίδι τελειώνει με νικήτρια την ομάδα που φτάνει πρώτοι τους προκαθορισμένους πόντους νίκης.

Για να κατεβάσετε το αρχείο πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: mauropinakas.com