ΕΦΚΑ - Πρόβλημα στην Ασφάλιση

Από την στιγμή που ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης αντικατέστησε τον ΟΑΕΕ, έπαψε να Ισχύει η Πάγια Ρύθμιση των 12 δόσεων, για το 2017 όπως για κάθε άλλη Οφειλή προς το Δημόσιο ή τον πρώην ΟΑΕΕ.

 

Ακούστηκαν κάτι περίεργες δηλώσεις, ας πληρώνουν ότι θέλουν, θα τα βρούμε, θα βγει ρύθμιση τον Σεπτέμβριο όταν γίνει η εκκαθάριση με τα εισοδήματα του 2016 και άλλα τέτοια χαριτωμένα…

Σήμερα 1 Φεβρουαρίου, δεν έχει γίνει Εκκαθάριση με τα εισοδήματα του 2016 και τα Βιβλιάρια Υγείας αρχίζουν να λήγουν και χρειάζονται ανανέωση, έφτασε δηλαδή η Ώρα της Αλήθειας.

Ο κόσμος αυτό το καταλαβαίνει βέβαια όταν πάει να γράψει φάρμακα και δεν μπορεί να τα γράψει.

Πάει στον ΕΦΚΑ λοιπόν, διαπιστώνει ότι είναι πλέον ανασφάλιστος και φυσικά ζητάει να ρυθμίσει. Η Απάντηση είναι, για τις Οφειλές ΕΦΚΑ - ΟΑΕΕ του 2017 δεν Υπάρχει Ρύθμιση…και τι κάνουμε; 

Θα σας κάνω τι καλύτερο που μπορώ, λέει ο Υπάλληλος…

Θα πληρώσετε 169 ευρώ που είναι η ελάχιστη καταβολή του ΕΦΚΑ - ΟΑΕΕ, έως και Αύγουστο, που θα γινόταν η εκκαθάριση, για 8 μήνες δηλαδή μετρητά 1352 €, χωρίς Ρύθμιση φυσικά για να σας θεωρήσω το Βιβλιάριο, ώστε να μπορείτε να γράψετε τα φάρμακα και βλέπουμε…

Το περιστατικό είναι πραγματικό όπως και η πρόταση για την  διευθέτηση του…

Τι ισχύει όμως πραγματικά…Αφού ΔΕΝ Ισχύει για τις Οφειλές 2017 η Πάγια Ρύθμιση των 12 δόσεων; 

Ο Ασφαλισμένος μπορεί μόνος του να πληρώνει στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ, όποιο ποσό θέλει έναντι των οφειλών του… 

Ο Ασφαλισμένος, για να είναι Ενήμερος το 2018, πρέπει να έχει πληρώσει για το 2018, 4 μήνες εισφορές τουλάχιστον. Δηλαδή 4 μήνες * 169 ευρώ, εξασφαλίζοντας Ασφάλιση έως τις 31-12-2018.

Για να πάρεις, Ασφαλιστική ενημερότητα έξι (6) μηνών, πρέπει να έχεις πληρώσει τις ασφαλιστικές σου εισφορές, μέχρι την προηγούμενη μέρα. 

Υποτίθεται ότι το θέμα της Πάγιας Ρύθμισης θα λυθεί εντός Μαρτίου, μετά την Οριστική Εκκαθάριση με βάση τα εισοδήματα του έτους 2016.

 

Για την CompuTax Α.Ε.

Ιάκωβος Γκούμας 

Δ/νων Σύμβουλος