“Ξεκαθάρισμα” Λογαριασμών - Ρύθμιση Οφειλών…για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Η περίοδος που διανύουμε θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως περίοδος που θα “ξεκαθαρίσουμε” τους λογαριασμούς μας και τις Οφειλές μας. Η περίοδος που έχει σαν ημερομηνία Εκκίνησης την Ημερομηνία Ενεργοποίησης της Πλατφόρμας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, 3 Αυγούστου 2017, δεν θα αποκτήσει σύντομα Ημερομηνία Τέλους.

 

Οι Ρυθμίσεις των Οφειλών μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες:

Οφειλές από Επιχειρηματική Δραστηριότητα, Καταναλωτικά Δάνεια χωρίς Εγγυήσεις, Στεγαστικά Δάνεια με Εγγυήσεις, Οφειλές ενεργών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Οφειλές πρώην Επιτηδευματιών από Επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, Οφειλές Φυσικών Προσώπων από διάφορες αιτίες, Δάνεια Κόκκινα, Πράσινα, με προσημειώσεις, χωρίς Προσημειώσεις.

Μετά από την Έναρξη του Εξωδικαστικού, που ακόμα παλεύει να πάρει μπροστά, υπογράφτηκαν οι Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν  Οφειλές που δεν καλύπτει ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός. Πιο συγκεκριμένα, Οφειλές από 0 έως 20.000 ευρώ για όσους έχουν Πτωχευτική Ικανότητα αλλά και Οφειλές προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία από Ελεύθερους Επαγγελματίες, με όριο Οφειλών τα 50.000 ευρώ ανά Πιστωτή.

Έτσι λοιπόν και οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Δικηγόροι, Ιατροί, Δικαστικοί Επιμελητές, κλπ, απέκτησαν το Δικαίωμα να διεκδικήσουν Ρύθμιση από την  ΑΑΔΕ και το ΕΦΚΑ για Οφειλές έως 50.000 ευρώ σε έκαστον, με όριο τις 120 δόσεις.

Η Επιλεξιμότητα, η Βιωσιμότητα και ο αριθμός των Δόσεων, καθορίζεται από υπολογιστικούς τύπους, οι οποίοι συνοδεύονται από την σχετική και απαραίτητη Γραφειοκρατία, η οποία για οφειλές από 20001 έως 50000 ευρώ, δεν είναι μικρή.

Η Πλατφόρμα για την δυνατότητα Ηλεκτρονικής Αίτησης ετοιμάζεται, άρα και εσείς αν έχετε θέματα ξεκινήστε την προετοιμασία.

Η Ρύθμιση οφειλών θα έχει και συνέχεια, τόσο από την ΑΑΔΕ όσο και από τον ΕΦΚΑ. Μείνετε συντονισμένοι, διαβάζεται τις εγκυκλίους μας, ακολουθείστε μας στα social media, ελάτε στα “ραντεβού” μας στην ΕΡΤ, για να έχετε μία Έγκαιρη, Ασφαλή και Ψύχραιμη Πληροφόρηση.

 

Για την Computax ΑΕ

Ιάκωβος Γκούμας

Διευθύνων Σύμβουλος