Μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή εξετάσεων Delf / Dalf / Sorbonne Ιουνίου 2020

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Υπηρεσία Εξετάσεων ενημερώνουν πως, σεβόμενοι όπως πάντοτε τις επίσημες αποφάσεις του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και των αρμοδίων αρχών, καθώς και τον τρόπο διεξαγωγής εξετάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες, η διεξαγωγή των εξετάσεων Delf / Dalf / Sorbonne τον Ιούνιο 2020 θα γίνει με τα πρότυπα των πανελληνίων, ήτοι:

 

1. Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 1,50 μέτρου ανά υποψήφιο και πέραν του 90% των αιθουσών δεν θα δεχθεί πέραν των 8 υποψηφίων. Εξαίρεση οι πολύ μεγάλες αίθουσες που μπορεί να υποδεχθούν περισσότερο αριθμό και πάντοτε ακολουθώντας τον κανονισμό των αποστάσεων.

2. Κάθε κέντρο θα δεχθεί αρκετά μειωμένο αριθμό υποψηφίων ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

3. Θα υπάρξει μία ώρα κενό από κάθε γραπτή εξέταση ούτως ώστε να καθαρίζονται οι αίθουσες και να εξέρχονται οι υποψήφιοι ή δυνατόν χωρίς συγχρωτισμό με του εισερχόμενους.

4. Κατά τις προφορικές εξετάσεις δεν θα ισχύσει η αίθουσα προετοιμασίας, αλλά ο κάθε υποψήφιος θα ετοιμάζεται στην αίθουσα του μέσα στην οποία, συμπεριλαμβανομένου του εξεταστή, δεν θα συνυπάρχουν πέραν των τριών υποψηφίων. Εξαιρείται λόγω ιδιομορφίας η προφορική εξέταση του DALF C2 με πλήρη εφαρμογή βεβαίως των κανονισμών προστασίας.

5. Το κάθε θέμα είναι ατομικό και θα ευρίσκεται σε διαφορετικό για τον κάθε υποψήφιο θρανίο προετοιμασίας.

6. Κανείς υποψήφιος δεν εισέρχεται στο κέντρο χωρίς μάσκα και γάντια. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο ίδιος αποφασίζει για την χρήση ή όχι αυτών, ιδίως στα επίπεδα όπου η διάρκεια των γραπτών ή προφορικών είναι μεγαλύτερη των δύο ωρών.

7. Όλοι οι επιτηρητές-εξεταστές φέρουν μάσκα και γάντια.

8. Είναι αυτονόητο ότι κανείς γονέας ή συνοδός δεν επιτρέπεται να εισέρχεται στο εξεταστικό κέντρο. 

Οι υποψήφιοι καλούνται να διαβάσουν προσεκτικά το πρόγραμμα εξετάσεων και να εκτυπώσουν την πρόσκλησή τους 10 ημέρες προ των εξετάσεων.

Πρόσκληση και ταυτότητα είναι υποχρεωτικά έγγραφα εισόδου στο εξεταστικό κέντρο. Ο κάθε υποψήφιος φέρει στυλό διαρκείας και διορθωτικό. Το μολύβι δεν επιτρέπεται. Προσοχή στα φορητά τηλέφωνα τα οποία πρέπει να παραδίδονται απενεργοποιημένα (ιδέ κανονισμό εξετάσεων).

Σας συγχαίρουμε και πάλι για την επιλογή απόκτησης διπλωμάτων διεθνούς εμβέλειας και σας ευχόμαστε Καλή επιτυχία !