Ποιες είναι τελικά οι γλωσσικές απαιτήσεις για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Οι μαθητές που σχεδιάζουν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πολλές παραμέτρους να σκεφτούν πριν προχωρήσουν στην τελική τους απόφαση. Είτε πρόκειται για το ίδιο το αντικείμενο των σπουδών, είτε για τη χρηματοδότηση τους ένας επιπλέον καθοριστικός παράγοντας είναι η επαρκής γνώση και πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας. “Ποιες είναι τελικά οι απαιτήσεις για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου;”.

 

Η σύντομη απάντηση είναι ότι: “Εξαρτάται από το επίπεδο σπουδών”. Αυτό που δεν γνωρίζουν αρκετοί υποψήφιοι είναι ότι για τους Ευρωπαίους πολίτες το Cambridge English: First είναι επαρκές για τα προγράμματα τύπου foundation. Επιπλέον, το πιστοποιητικό Cambridge English:Advanced, παρότι δεν ανήκει στις πλέον διαδεδομένες επιλογές για τα ελληνικά δεδομένα, είναι επαρκής τίτλος πιστοποίησης για τα περισσότερα προπτυχιακά αλλά και για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

 

Το Cambridge English: Proficiency εξασφαλίζει φυσικά την επιτυχή είσοδο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών, αρκεί να μην έχει περάσει μεγάλος αριθμός ετών από τη στιγμή που ο ενδιαφερόμενος το απέκτησε. Για όσους -σε μικρότερες κυρίως ηλικίες- δεν αισθάνονται αρκετά προετοιμασμένοι για αυτή την εξέταση η καλύτερη συμβουλή είναι να ελέγξουν τις γλωσσικές απαιτήσεις που έχουν τα πανεπιστήμια και τα προγράμματα που τους ενδιαφέρουν.

Ταυτόχρονα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευτούν τον χρήσιμο οδηγό του Cambridge English: http://www.cambridgeenglish.org/why-cambridge-english/visas-andimmigration/uk/study/

 

Press Release Boiler Plate

Το Cambridge English Language Assessment ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Αναπτύσσει την πλέον χρήσιμη γκάμα πιστοποιητικών για μαθητές και καθηγητές σε όλο τον κόσμο. Στις εξετάσεις Cambridge English συμμετέχουν κάθε χρόνο 5 εκατομμύρια υποψήφιοι σε περισσότερες από 130 χώρες. Πάνω από 20.00 πανεπιστήμια, εργοδότες, κυβερνητικοί και άλλοι οργανισμοί εμπιστεύονται τις εξετάσεις και τα πιστοποιητικά Cambridge English ως απόδειξη γνώσης Αγγλικών. Σχεδιασμένες και ελεγμένες ποιοτικά από κορυφαίους ειδικούς στον τομέα της γλωσσικής αξιολόγησης, οι εξετάσεις Cambridge English παρέχουν έγκυρη εκμάθηση και αξιόπιστη αξιολόγηση εδώ και 100 χρόνια. Το Cambridge English Language Assessment είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός.