Ενημέρωση από το GOETHE INSTITUT

Το Goethe-Institut Athen ανταποκρίνεται στα μέτρα που επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού και συμβάλλει έτσι στην αντιμετώπισή του. Το Ινστιτούτο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό τουλάχιστον έως τις 31 Μαΐου 2020. Σε αυτό το σημείο θα αναρτούμε τις επικαιροποιημένες ανακοινώσεις για τα γλωσσικά τμήματα, τις εξετάσεις, τις εκδηλώσεις και τη βιβλιοθήκη.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ

Το Goethe-Institut Athen λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες που δίνονται από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, καθώς και τις συστάσεις επισήμων ευρωπαϊκών φορέων, πρόκειται να εφαρμόσει τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων της περιόδου Ιουνίου/Ιουλίου 2020:  μέτρα ασφαλείας κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων της περιόδου Ιουνίου/Ιουλίου 2020 (PDF, 171 kB)

Εξεταστική περίοδος Μαρτίου/Απριλίου 2020

Οι υποψήφιοι της εξεταστικής Μαρτίου/Απριλίου 2020 θα λάβουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την νέα ημερομηνία εξέτασης. Οι ημερομηνίες εξετάσεων θα οριστούν  μεταξύ 4 και 16 Ιουνίου 2020.

Εξεταστική περίοδος Μαΐου/Ιουνίου 2020

Οι προγραμματισμένες εξετάσεις για τον Μάιο/Ιούνιο 2020 θα διεξαχθούν από τις 17 Ιουνίου έως και τις 08 Ιουλίου 2020. Ακριβείς ημερομηνίες για την κάθε εξέταση θα αποσταλούν στους υποψηφίους, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Goethe-Institut Athen και θα κοινοποιηθούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων Fit in Deutsch 1 και A2Fit in Deutsch : 

Ύστερα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας ότι τα δημοτικά σχολεία της χώρας θα λειτουργήσουν μετά την 1η Ιουνίου, το Goethe-Institut Athen μεταθέτει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων Fit in Deutsch 1 και A2 Fit in Deutsch από 16/17 Μαΐου 2020 στις 26/27 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι παρούσες αποφάσεις λήφθηκαν σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί́ στη χώρα για την αποτροπή της διασποράς του ιού COVID-19 και οποιαδήποτε μεταβολή́ αυτής της κατάστασης θα οδηγήσει σε λήψη νέας απόφασης.

Ο/Η κάθε εξεταζόμενος/εξεταζόμενη θα ενημερωθεί προσωπικά. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ. Για τυχόν ερωτήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Τα επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς θα διεξάγονται, μέχρι νεωτέρας, διαδικτυακά. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν προσωπικά. Μπορείτε να βρείτε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων εδώ. Για τυχόν ερωτήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης η Βιβλιοθήκη μας θα παραμείνει κλειστή. Η περίοδος δανεισμού παρατείνεται αυτόματα μέχρι την επαναλειτουργία του Ινστιτούτου. Για τυχόν ερωτήσεις σχετικά με το δανεισμό και την επιστροφή, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ινστιτούτου μέχρι νεωτέρας. Πληροφορίες για ψηφιακές δράσεις του πολιτιστικού προγράμματος θα βρείτε  στο Ημερολόγιο Ψηφιακών Εκδηλώσεων Trotz(t) Corona. Το Goethe-Institut δημιούργησε επίσης την πλατφόρμα Kulturama.digital, ένα ψηφιακό ημερολόγιο πολιτιστικών δράσεων από και προς όλον τον κόσμο, όπου πολιτιστικοί φορείς και καλλιτέχνες καλούνται να το εμπλουτίσουν με τις δράσεις τους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρακαλούμε όπως ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα μας και τους λογαριασμούς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης. Για γενικές ερωτήσεις απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.